4+1 συχνές ερωτήσεις για τα τζάμια και τις ιδιότητές τους

Πως πρέπει να επιλέγετε κουφώματα και τζάμια; Καλύτερα είναι τα ανακλαστικά ή ενεργειακά; Πως θα επωφεληθείτε οικονομικά από τους ενεργειακούς υαλοπίνακες τρίτης γενιάς; Όλες οι απαντήσεις που απασχολούν καθημερινά τους πελάτες μας, έχουν απάντηση!

 1. Θέλω στο γραφείο να βάλω τζάμι για να μην φαίνεται ο χώρος από τον δρόμο. Γίνεται;

Αυτή η ανάγκη μπορεί να καλυφθεί με τα ανακλαστικά τζάμια, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε εταιρείες και επαγγελματικούς χώρους, μεταδίδοντας ένα ποσοστό οπτικού φωτός, το οποίο διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες.

Υπάρχουν στην αγορά πολύ αποτελεσματικά ανακλαστικά τζάμια από τα οποία πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει το εσωτερικό ενός χώρου, ενώ παράλληλα δεν στερούνται κανένα από τα πλεονεκτήματα των ενεργειακών.

Μία κλασική συμβουλή που δίνουμε πάντα στους πελάτες μας είναι να προσπαθούν να κρατούν σε έντονο φωτισμό την περιοχή κοντά στα τζάμια (π.χ. ένας προβολέας κοντά στο τζάμι), εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οπτική ανακλαστικότητα.

 1. Πως μπορώ να αποκλείσω τον θόρυβο μέσω των τζαμιών;

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι η βέλτιστη λύση για την απόκλιση κάθε θορύβου από το εξωτερικό περιβάλλον. Φυσικά αυτό ενισχύεται με το πάχος του τζαμιού, δηλαδή όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Ένας κανόνας που πρέπει πάντα να τηρείται στα τζάμια διπλής και τριπλής υάλωσης είναι ότι το πάχος δεν πρέπει να είναι το ίδιο ανάμεσα στα τζάμια. Υιοθετώντας αυτή τη πολιτική η ηχητική εξασθένιση θα είναι μεγάλη, ακόμα και αν κατοικείτε σε πολυσύχναστο δρόμο.

 1. Γιατί τα παράθυρα τον χειμώνα υγροποιούνται; Τι μπορεί να γίνει για αυτό;

Τις βροχερές μέρες είναι αισθητό το φαινόμενο αυτό και ενίοτε ενοχλητικό. Αυτό συμβαίνει λόγω του ατμοσφαιρικού αέρα που περιέχει υδρατμούς, οι οποίοι υπό συγκεκριμένες συνθήκες υγροποιούνται. Τον βαρύ χειμώνα, τα παράθυρα είναι πιο κρύα από τις άλλες επιφάνειες του σπιτιού. Όταν ο αέρας έρχεται σε επαφή με αυτά, η θερμοκρασία που συναντά είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία δρόσου με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε σταγόνες.

Το ειδικό συνεργείο που πρόκειται να εγκαταστήσει τα τζάμια μπορεί να προβλέψει αυτό το φαινόμενο με πολλούς τρόπους. Αυξάνοντας το διάκενο ανάμεσα στα τζάμια, γεμίζοντάς το κενό με αέριο Argon και τέλος επιλέγοντας ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενιάς.

 1. Γιατί εξασθενούν τα χρώματα στα κουφώματα, με τα χρόνια;

Τα υψηλής ενέργειας φωτόνια εξασθενούν τους μοριακούς δεσμούς στους χρωστικούς παράγοντες. Επίσης λόγω αυξημένης απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας από τα υλικά των κουφωμάτων προκαλούνται χημικές διεργασίες οι οποίες καταστρέφουν σταδιακά τα χρώματα.

Τα ειδικά υαλοπετάσματα είναι η καλύτερη λύση, αφού αποκλείουν την υπεριώδη ακτινοβολία λόγω της εξειδικευμένης σύστασής τους με PVB. Αν σε αυτή την κατασκευή προστεθεί και γυαλί με χαμηλό ηλιακό συντελεστή τότε το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται.

 1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ενεργειακών τζαμιών LowE;
 • Προσφέρουν εξοικονόμηση χρημάτων στον τομέα θέρμανση
 • Εγγυώνται τη ρύθμιση ομοιογενούς θερμοκρασίας στον χώρο σας
 • Εξασφαλίζουν πολύ καλή διαπερατότητα στο φως
 • Ελαχιστοποιούν τους υδρατμούς τους χειμερινούς μήνες
 • Μειώνουν το φιλτράρισμα της υπεριώδους ακτινοβολίας
 • Βοηθούν στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα λόγω του ειδικού τρόπου παραγωγής τους

Δείτε στα έργα μας τους υαλοπίνακες τρίτης γενιάς και άλλες κατασκευές με γυαλί.

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH